Na Lovačkoj kući obilježen Nacionalni dan multiple skleroze

Povodom Nacionalnog dana multiple skleroze, Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije upriličilo je na Lovačkoj kući Županja obilježavanje ovoga Dana. Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna, a Društvo multiple skleroze naše županije obilježilo je ovaj dan s ciljem podizanja svijesti o ovoj bolesti, stvaranju osjećaja pripadnosti u zajednici u kojoj oboljeli žive te razmjenom informacija i iskustava osoba s multiplom sklerozom.

Multipla skleroza je kronična, neizlječiva, upalna bolest središnjeg živčanog sustava, javlja se u svim životnim dobima, a najčešće između 18 i 50 godina.

Obilježavanjem Nacionalnog dana multiple skleroze želi se isto tako javnost senzibilizirati te podići svijest ljudima o ovoj bolesti s tisuću lica. Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije nastoji podignuti kvalitetu života oboljelih osoba, pomoći u liječenju, na odgovarajuću rehabilitaciju u specijalnim bolnicama, osigurati osobne asistente koji oboljelima pomažu svakodnevno, osigurati prijevoz do liječnika te uputiti na sva prava koje oboljeli imaju.

Obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze nazočili su doktori specijalisti, koji su održali edukaciju, a bila je to i prigoda da članovi Društva postave pitanja i porazgovaraju s liječnicima. Predavanja su održali dr. neurolog Tea Mirošević Zubonja, dr. specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije Marko Samardžić Ilić, mag. psihologije Jovana Bačić Beljić, spec. obiteljske medicine i gestalt psihoterapeut Vesna Oršulić i dr. pulmolog Dražen Oršulić.

U ime Doma zdravlja Županja nazočne je pozdravila mag. Janja Stojanović, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo koja je istaknula kako ova udruga, kao i sve druge udruge s kojima Dom zdravlja surađuje, ima njihovu potporu.