Ministar Medved čekao na granici zbog sumnje u propust rada policijskog službenika

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, Tomo Medved, morao je, kako to čine i ostali prekogranični putnici, čekati u redu da bi prešao granicu na graničnom prijelazu Županja -Orašje

Slučaj se dogodio prije mjesec dana, sredinom svibnja. Iako je prelazak ministra preko granice bio najavljen pa se očekivalo da on, kako je to slučaj u tretmanu sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeđe bez čekanja. Riječ je o tzv. prioritetnom prelasku državne granice pa je u skladu s tim prijavljen i prelazak ministra i potpredsjednika Vlade. Tako su ministar, njegov vozač i osiguranje morali čekati da nekoliko ranije pristiglih automobila koji su stajali pred policijskim graničnim punktom prijeđu u Bosnu i Hercegovinu, da bi došli na red. Na upit o ovom slučaju iz PU Vukovarsko-srijemske u odgovoru su naveli:

"Možemo potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno sumnja da navedeni policijski službenik nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, dok je postupanje policijske službenice koja je provela postupak granične kontrole proveden sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije, niti može biti propust u radu. Nakon provedenog postupka utvrđivanja svih okolnosti postupanja policijskog službenika, poduzet će se odgovarajuće mjere", stoji u očitovanju PU Vukovarsko-srijemske.