Druženje članova Dijabetičke udruge Županja

Jučer je Dijabetička udruga Županja u suradnji s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga upriličila druženje s članovima Udruge i svim zainteresiranim građanima, koji su tom prilikom mogli izmjeriti šećer u krvi i krvi tlak te dobiti odgovore na pitanja vezana za ovu bolest i općenito zdravlje. 

"Dobro je biti član bio koje udruge, pa tako i Udruge dijabetičara, gdje se mogu razmijeniti iskustva i naučiti nešto novo. Svjetska istraživanja su pokazala kako osobe koje su učlanjene u ovakve i slične udruge imaju bolje rezultate u liječenju", kaže magistra gerontologije Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog Saveza dijabetičkih udruga.

"Prehrana je jedna od najvažnijih dijelova terapije, te pokušavamo da budući treba biti zdrava, bude i ukusna pa smo za ovu priliku degustirali kolačiće prilagođenje osobama sa šećernom bolešću ali i svima ostalima, koji u sebi imaju zamjenski šećer, ali ni tada ne treba pretjerivati", istaknula je magistra Zrinka Mach i dodala kako su uvijek otvoreni za savjete i preporuke. 

Kada su u pitanju nove aktivnosti u studenom će Dijabetička udruga obilježiti Svjetski dan šećerne bolesti kroz kampanju "Pokreni se", kojom se ljude motivira na zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost. U ponedjeljak, 26. rujna, Savez dijabetičkih udruga kreće s kampanjom "Reagiram i preveniram", koja je namijenjena edukaciji osobama u povećanom riziku o važnosti cijepljena protiv gripe i pneumokoka.