U Vodicama danas počinje 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Tijekom posljednja dva svibanjska vikenda na daskama Kulturnog centra Vodice predstavit će se najbolje amaterske kazališne skupine iz gotovo svih krajeva Hrvatske

Festivalski program nudi čak 20 izvrsnih, stručno odabranih, predstava različitih poetika i žanrova (komedije i vodvilji, mjuzikli, opereta, dječje predstave, poetske drame, predstave koje progovaraju o aktualnim temama i društvenim zbivanjima te pučke predstave). 

Čast da otvore 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera pripala je domaćinima – Dramskoj amaterskoj družini Vodice s monodramom "PENELOPA ILI TKO TO TKA"  nastaloj prema autobiografskoj prozi Vesne Parun - "Moj život u četrdeset vreća".

Sve festivalske predstave budno će pratiti Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić; dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić, a u završnici Festivala, 29. svibnja proglasit će nominacije i nagrade u 9 kategorija.

Ono što nas najviše zanima je to da Gradsko amatersko kazalište Županja na daske izlazi idućeg vikenda, 29. svibnja, u 10 sati kada će izvesti predstavu "Ivica i Marica u začaranoj šumi".

Ulaz na sve predstave je besplatan.