Opća opasnost slavi 30. rođendan

Protekle dvije godine bile su teške za glazbenu industriju. Napokon, ovoga ljeta počeli su koncerti, festivali, nastupi koje je publika s nestrpljenjem dočekala. I glazbenici su jedva dočekali prirediti publici glazbene spektakle. Koncerti su se zaredali, a gust raspored ovoga ljeta imaju i naši Županjci, rock skupina Opća opasnost, čije je ljeto ispunjeno koncertima. Imali su čast nastupiti u Kninu u sklopu programa obilježavanja Dana pobjede, a potom nastaviti dalje s koncertima. Opća opasnost ove godine slavi i veliku obljetnicu, čak tri desetljeća postojanja. Za taj jubilej imaju velike planove. U Županji se priprema izložba povodom 30 godina u Zavičajnom muzeju "Stjepana Grubera".

"Nadoknađujemo propušteno nakon dvije godine muke, ali prošlo je i sad smo u punom pogonu. Dosta sviramo, dočekali smo povratak na pozornicu i opušteno druženje s publikom. Veselimo se putovanjima, svakom novom mjestu u koje dolazimo, a između koncerata uspjeli smo u studiju početi snimati nešto novo", kaže Pero Galić.

Osim putovanja, nove pjesme koja bi trebala izaći na jesen, izložbe u Županji planiraju i slavljeničke koncerte u povodu 30. obljetnice postojanja.

 

(Foto: Mladen Dabić)