Ljeto u Knjižnici ispunjeno događanjima

Ljetni program Gradske knjižnice Županja - Ljeto u Knjižnici 2022. ispunjen je raznim događanjima, natječajima i izazovima te čitanjem i knjigama. 

"Želja nam je ljetne dane ispuniti raznovrsnim sadržajima, kako odraslim korisnicima Knjižnice, tako djeci i mladima", kaže ravnateljica Knjižnice, Ivana Nikolić, koja od aktivnosti u proteklom mjesecu izdvaja putopisno predavanje autora Ivana Đogića "Iran u prezentu" te promociju slikovnice "Otprljajmo more", autorice Mije Jozić, koja na zanimljiv i edukativan način potiče na razmišljanje i budi svijest o tome koliko je važna briga o okolišu. Također, i pričaonice koje se održavaju svakog utorka, dok je srijeda i u srpnju bila rezervirana za društvene igre, a četvrtak za likovne radionice čiji je cilj bio potaknuti dječju kreativnost, razvijati sposobnosti i vještine u likovnom izražavanju. U tijeku je i Ljetni čitateljski izazov koji traje do 1. listopada.

U ovom mjesecu nastavljaju se aktivnosti te iz Knjižnice najavljuju kreativne radionice koje će voditi mlada glumica Katarina Šestić te polaznike riječju i pokretom uvesti u svijet basni i bajki. Planirane su tri radionice: 16. kolovoza "Školica glume i lutkarstva" za djecu od 4 do 7 godina, druga radionica pod nazivom "Glumačka basna" bit će 17. kolovoza i namijenjena je mlađem uzrastu školaraca te će treća biti 18. kolovoza koju će pohađati stariji školarci.

"Ciljevi radionice su kroz igru i animaciju vježbati maštu i kreativnost, te osloboditi tijelo i glas. Razvijati socijalnu inteligenciju, te probiti vlastite granice u vezi scenskog nastupa pred drugima", najavljuje radionice Ivana Nikolić koja poziva roditelje i djecu neka se prijave na vrijeme jer je broj sudionika ograničen.