Ljeto u Knjižnici

Ljetni program Gradske knjižnice Županja 2022. ispunjen je, uz čitanje i posudbu knjiga raznim događanjima i druženjima, igrama i kreativnim radionicama te natječajima i izazovima. Cilj knjižničarki je privući što više korisnika u Knjižnicu i tijekom ljetnih mjeseci pružiti im različite sadržaje, u kojima svatko može pronaći nešto za sebe. 

"Svakog utorka od 17 do 18 sati održavat će se pričaonice, a srijeda je dan za društvene igre, gdje se od 10 do 12 sati korisnici mogu družiti uz igranje različitih društvenih igara. Likovne radionice bit će četvrtkom od 10 do 12 sati", kaže ravnateljica Knjižnice, Ivana Nikolić, i dodaje kako je cilj potaknuti dječju kreativnost, razviti sposobnost i vještine u likovnom izražavanju. Tema likovnih radionica je Moj grad, a namjera je organizirati i prigodnu izložbu nastalih radova na radionicama. Novost u Knjižnici tijekom ljeta je i Dječji čitateljski izazov, kako bi potaknuli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Najčitatelji će biti nagrađeni početkom listopada, do kada traje ljetni ovaj izazov.

Putopisno predavanje Ivana Đogića - "Iran u prezentu" bit će 5. srpnja, u 19:30. To je njegova prva knjiga, putopisni prvijenac o Iranu. Lako, razumljivo, pitko i zanimljivo štivo, poput turističkog vodiča koji će na edukativan i zabavan način približiti čitatelju egzotičnu, dinamičnu i tirkiznu zemlju Iran.

U Gradskoj knjižnici su pripremili doista puno sadržaja, a podsjećaju i na kućice koje su postavljenje ispred zgrade Knjižnice i u Parku 131. brigade, gdje se može uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige. U ovim ljetnim mjesecima prilagođen je rad knjižnice, čija su vrata ponedjeljkom i utorkom otvorena od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 7 do 14 sati i subotom od 8 do 12 sati, kaže ravnateljica Nikolić.