Likovna radionica u Muzeju "Vino, gitare i slikanje"

Danas, 18.svibnja, obilježava se Međunarodni dan muzeja temom Moć muzeja (The power of the Museum). 

Bez obzira na vrijeme u kojem živimo, u doba sveopće neizvjesnosti u cijelom svijetu, uz ekološke klimatske poremećaje, globalnu zdravstvenu krizu prouzročenu pandemijom bolesti COVID-19, muzeji i dalje ne odustaju, njihova misija se kroz godinu uspješno povećava podižući svijest o važnosti muzeja i njihovom doprinosu društvu. Suvremeni muzeji više nisu orijentirani samo na čuvanje i izlaganje predmeta iz kulturne baštine, nego podrazumijevaju i dinamičnije procese koji su proaktivni u odnosu na posjetitelja.

Nekoliko je podtema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja, a u Zavičajnom muzeju "Stjepan Gruber" Županja odlučili su se za podtemu koja govori o Moći izgradnje zajednice.

"Kao lokalni muzej trudimo se zagovarati ulogu i moć muzeja široj javnosti te komunicirati sa zajednicom", kaže kustosica Marta Huber.

U povodu Međunarodnog dana muzeja organiziraju likovnu radionicu "Vino, gitare i slikanje", s početkom u 17:30. Kroz radionicu će sudionike korak po korak voditi akademski slikar Mislav Lešić. Radionica je zamišljena kao opuštena večer u kojoj se spajaju vino, umjetnost i glazba, a sve uz slikanje i neformalno druženje.