Labuđe jezero na naš način

Spektakl u Osnovnoj školi Gradište43 učenika (2.b, 3.a, 5.a, 5.b, 7a, 7.b) i učiteljiceBranislava Šimić, Danica Galić, Marija Glavačević Lakota, Anica Novoselac i Ivana Papac uprizorili su poznati balet Petra I. Čajkovskog - Labuđe jezero i na najljepši mogući način završili školsku godinu. Predstava je glazbeno i scenski izvedena na zavidnoj razini. Impozantna scena i sva raskoš kostima zasluga je iznimne nadarenosti kolegice Branislave Šimić.

Učenici od 2. do 7. razreda pokazali su gledateljima koliko mogu biti odgovorni i uporni ako se s njima radi s puno ljubavi i povjerenja. Predstava je pripremana 6 mjeseci, uglavnom subotama kad i djeca i učitelji imaju slobodan dan. Nitko nije žalio truda i slobodnog vremena. Imajući za cilj približiti gledateljima balet, koji se uglavnom teško shvaća, preoblikovali smo ga u pravo kazališno remek djelo. Učenici su dali sve od sebe, čak i  više od toga.

Predstavu smo izveli u večernjim satima, u otvorenom amfiteatru Općine Gradište. Do zadnjeg mjesta ispunjeno gledalište te oduševljenje djece i odraslih najbolji su pokazatelji da je ovo bio još jedan uspješan projekt entuzijasta naše škole. Napraviti običnu školsku priredbu izazov je za svakog učitelja, ali balet oblikovati u igrokaz dokaz je odvažnosti, upornosti, kreativnosti i iznimnog entuzijazma kolegica koje su se upustile u ovaj zahtjevni projekt. Naša škola se s pravom ponosi svojim učenicima i učiteljima.

Osvrt napisala:
Danica Galić, prof.