Izložba „Svijet u bojama”

U Pastoralnom kulturnom središtu župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja otvorena je izložba fotografija s radionice „Svijet u bojama” koju je Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije organizirala u suradnji s „Foto Hrvatska”.

Radionicu je vodila Sanja Grgić-Ćurić koja je na otvorenju izložbe naglasila kako je bilo predivno provesti četiri dana s polaznicima koji su, svaki na svoj način, iskazali zainteresiranost za fotografiju i ljepote Županje i Bošnjaka. Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske, Rujana Bušić-Srpak, ovom je prilikom podsjetila kako je prva radionica održana u Vinkovcima i Nijemcima.

Ovo je odličan moderan način da žitelje Vukovarsko-srijemske županije pretvorimo u ambasadore turizma i da oni sami svojim vještim okom i aparatom zabilježe sve ljepote koje naša županija nudi.” rekla je Rujana Bušić-Srpak i dodala kako je Županja tradicionalan šokački kraj sa svojim poznatim atrakcijama uz koje su vezali Bošnjake jer vjeruje kako puno žitelja županije ne zna koje sve ljepote i sadržaje nudi ovo pitomo slavonsko selo uz Županju i auto-cestu. 

Direktor Turističke zajednice Grada Županje, Kruno Šarić, zahvalio je županijskoj turističkoj zajednici, kao i voditeljima foto radionice te župniku župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, vlč. Robertu Jugoviću, što je ustupio prostor za izložbu. Uz čestitke svim polaznicima radionice posebno je zahvalio i Zvonimiru Stjepanoviću koji je kao turistički vodič sudjelovao u ovoj radionici i polaznicima predstavio povijest i znamenitosti Županje. Polaznici foto radionice fotografirali su i u Bošnjacima, a načelnik Općine Bošnjaci, Andrija Juzbašić, na otvorenju izložbe je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovome zanimljivom projektu. Izložba fotografija „Svijet u bojama” može se razgledati u Pastoralnom kulturnom središtu župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja sljedećih nekoliko dana, a nakon Županje bit će postavljena i u Šumarskom muzeju u Bošnjacima.

Inače, uz zahvalnice na sudjelovanju na fotoradionici, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije sve je polaznike nagradila i simboličnim darovima, kišobranima s logom županijske turističke zajednice.