Svečana sveta misa posvećena pokojnom vlč. Ivanu Varoščiću

Županja će 29. kolovoza proslaviti Dan grada i svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Crkvenom godu prethodi duhovna priprema za blagdan - trodnevnica, koja će biti od sutra pa do 28. kolovoza, a predvodit će je vlč. Davor Vuković, profesor na KBF-u Đakovu i sveučilišni kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Svete mise će biti s početkom u 18:30.

Na dan svetkovine 29. kolovoza svete mise su u 78:3010:30 i 18:30. Svečanu svetu misu u 10:30 predvodit će vlč. Darko Tomašević, dekan i profesor na KBF-u u Sarajevu, a bit će posvećena pokojnom velečasnom Ivanu Varoščiću, dugogodišnjem župniku Župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja. Misu će u svom programu izravno prenositi Hrvatski radio Županja

"Želio bih da svatko od nas doživi ovu svetkovinu kao onu koja je uistinu trenutak u kojem ćemo prihvatiti izazove i makar u nečemu malo promijeniti sebe, a to znači radeći na sebi približiti se po uzoru na Ivana Krstitelja onome koga je on i naviještao", poručio je župnik Robert Jugović.