„Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) provodi akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a u nju su uključene brojne tvrtke, Ministarstvo financija, ekološke udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, škole, vrtići, vjerske zajednice, komunalna poduzeća i mnogi građani. Cilj projekta je na ekološki prihvatljiv način prikupiti novac koji se koristi u svrhe liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova.

Gradska tvrtka Čistoća Županja d.o.o. također se uključila u ovu akciju, a zahvaljujući suradnji s osnovnim školama našeg kraja te građanima, nedavno su proslijedili veće količine čepova koje su prikupili učenici. „Već duži niz godina prikupljamo plastične čepove, a posljednja velika akcija organizirala je u suradnji s Osnovnom školom „Ivana Kozarca” iz Županje i Osnovnom školom „Matije Antuna Reljkovića” iz Cerne, gdje su učiteljice Snježana Jozanović i Dinka Kaluđer sa svojim učenicima prikupljali i u školu donosili čepove koje smo mi potom proslijedili udruzi iz Čakovca.” rekla je Manda Đurić, rukovoditeljica u Čistoći Županja d.o.o. i dodala kako je odlična suradnja sa školama ne samo u Županji i Cerni, već i u ostalim mjestima, poput Bošnjaka, Gradišta, Štitara.

Kroz različite edukativne radionice djelatnici tvrtke Čistoća Županja d.o.o. upoznali su osnovce kako se prikupljanjem plastičnih čepova može pomoći ovoj udruzi iz Čakovca, a i sami građani, kada dolaze u tvrtku Čistoća Županja d.o.o. mogu pomoći. „Na samome ulazu u našu zgradu postavljena je kutija u koju se odlažu čepovi, a posebno nas raduje vidjeti roditelje s djecom koji u tu kutiju ostavljaju čepove. Zahvaljujemo svima koji se uključuju u ovu akciju.” rekla je Manda Đurić.

Dakle, kroz projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec zalaže se za očuvanje i zaštitu okoliša te u suradnji s komunalnim poduzećima organiziraju stručna predavanja i edukacije o načinu na koji treba postupati s otpadom, što čini i Čistoća Županja d.o.o. u suradnji s osnovnim školama našeg kraja.