Matica hrvatska nagradila odlikaše

U Gimnaziji Županja danas su maturantima uručene svjedodžbe o završetku obrazovanja, a odlikašima je Ogranak matice Hrvatske Županja darovao posebne knjige, nadajući se da će kultura čitanja biti nastavljena i tijekom fakultetskog obrazovanja. Knjige im je uručio potpredsjednik Ogranka matice Hrvatske Županja profesor Dubravko Tkalac.

Odlučili smo maturantima podijeliti svjedodžbe jer će nekima od njih trebati za prijavu oko nastavka školovanja izvan RH, a željeli smo i pokazati suradnju s Maticom Hrvatske s kojom i u novoj školskoj godini planiramo nove projekte”, rekao je profesor Ivica Živković, ravnatelj Gimnazije Županja.

U ovoj su gradskoj srednji školi 72 maturanta, a 32 učenika su „odlikaši”. „Posebno bih istaknuo maturante prirodoslovno-matematičke Gimnazije gdje imamo odličnih 19 učenika, što je velika radost za sve nas.” rekao je Živković.

Po njemu, ova je školska godina vrlo uspješna, naročito kada se govori o natjecanjima. „Iako smo zbog pandemijskih okolnosti kasno počeli pripreme za natjecanja jer je bilo upitno hoće li se i realizirati, rezultati su izvrsni.” rekao je profesor Živković i podsjetio da su učenici postigli izvanredne rezultate na sportskim natjecanjima. „Imamo izvrsne rezultate i iz njemačkog jezika, iz latinskog i većine drugih predmeta s kojima smo sudjelovali na državnim natjecanjima kao pobjednici županijskih.” istaknuo je u razgovoru za HRŽ ravnatelj Gimnazije Županja u kojoj je plan u novoj školskoj godini upisati 3 razredna odjela.