Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Županja prestala djelovati

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Županje razmotreno je i usvojeno Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u području djelovanja braniteljskih udruga Grada Županja za 2021. godinu. Pročelnica gradske službe Annemarie Balentović tom je prigodom podsjetila vijećnike da je u siječnju prošle godine bio raspisan javni poziv na koji se prijavilo 6 udruga. „One su sa svojim projektima ostvarile pravo na povlačenje sredstava iz gradskog proračuna. No, na žalost, ugasila se Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Županja i time nisu povukli niti kunu sredstava. Ostale su udruge po završetku provođenja projekata podnijela izvješća koja su ocijenjena pozitivno.” rekla je pročelnica Balentović.

U raspravi koja je uslijedila sudjelovao je jedino vijećnik Ivan Miličić (HDZ) koji je rekao kako je Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Županja vratila ključeve prostorija koje su korištene u zgradi u Ulici bana Jelačića. „To je starija populacija, slabo su pokretni, imaju zdravstvenih tegoba. Zamolili su da se u prostorije Grada Županja prenesu fotografije njihove poginule djece  koje su imali na panoima. Možda bi se moglo u jednoj prostoriji to i učiniti, odnosno, da li se mogu sredstva koja kao udruga nisu povukli usmjeriti da se takav pano postavi na jedno primjereno mjesto u spomen na sve naše žrtve Domovinskog rata?” predložio je ovom prigodom vijećnik Ivan Miličić.

Inače, prošle je godine Program javnih potreba u području djelovanja braniteljskih udruga Grada Županje za 2021. godinu izvršen s ukupnom iznosom od 26.000 kuna. Izvješće o izvršenju ovoga programa Gradsko vijeće Županje usvojilo je jednoglasno.