Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

Udruga stanara šokačkih stanova "Đeram" Županja upriličit će u subotu, 13. kolovoza 2022. godine, na Trgu kralja Tomislava manifestaciju "Dani kruha- dani zahvalnosti za plodove zemlje". Udruga "Đeram" želi ovom manifestacijom na simboličan način podsjetiti građane na završenu žetvu, važnost ubiranja plodova zemlje i brigu o njima, na važnost kruha i sve to prikazati na način kako su to nekada radili naši stari. Ova manifestacija je već tradicionalna, a godinama je priprema Udruga "Đeram" te na taj način podsjeća na nekadašnja vremena i njeguje našu tradiciju i običaje. 

"U našoj Udruzi ispeći ćemo proizvode koje zamijese vrijedne ruke naših snaša, prije svega kruh i lepinjice, a ponudit ćemo domaći masni kruh, pogačice, sve pripremljeno baš kao u nekim prošlim vremenima. Od jutarnjih sati širit će se mirisi naših šokačkih specijaliteta", kaže Antun Balentović - Mašin, predsjednik Udruge "Đeram".

Ova je manifestacija projekt Grada Županje i s njom počinje obilježavanje Dana grada Županje, a organizira se na Trgu od 9 do predvidivo 11 sati.