USKLADIMO FREKVENCIJE

Na Zelenom tjednu u Berlinu Kuća meda i Snašina kujna

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
U Berlinu je ovih dana završio Međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije "Zeleni tjedan". Među 50-ak izlagača koji su prikazali najbolje od Hrvatske, ovogodišnje zemlje partnera, bili su i predstavnici Županje proizvođači meda "Kuća meda" i OPG "Snašina kujna".
"Kuća meda" je predstavila svoje proizvode i kako kažu imali su jaku konkurenciju na ovom prestižnom Sajmu, ali zadovolji su, ističu Krešimir Čolić i Danijel Čajko.
           "Konkurencija je bila izrazito jaka, prezentirali smo nabolje od svojih proizvoda, bili smo konkurenti s cijenama,  te smo razmijenili iskustva s medarima iz drugih zemalja . Ovakvi sajmovi dobro su nam došli i za prodaju, ali i za poslovno povezivanje" , zaključuju Čolić i Čajko, te najavljuju kako će i dalje posjećivati sajmove, jer uz sklapanje poslovnih kontakata upoznaju se i s novim proizvodima.
SNAŠINA KUJNA U BERLINU
Svoje domaće proizvode predstavila je i Kata Ilišević , vlasnica OPG-a "Snašina kujna". Iz Berlina se i gospođa Ilišević vratila prepuna dojmova, zadovoljna je  prodajom, ali i prezentacijom ostalih proizvoda. Kao i predstavnici "Kuće meda" cijene svojih proizvoda je formirala po tamošnjim standardima, ali ipak kao ističe posljednjih dana Sajma bilo je akcija i popusta. Također, ističe da je ovaj Sajam veliko iskustvo za nju i njezin OPG. Nažalost, zbog poslovnih obveza nije uspjela pogledati što su proizvođači iz drugih zemalja sve imali u ponudi, ali ističe kako je njezin pekmez i ajvar privlačio pozornost posjetitelja.
"Kuham na tradicionalan način i to je sva tajna mojih proizvoda, priroda pretočena u dekorativne staklenke finog pekmeza. Svake godine povećam broj staklenki, a trudim se zadržati izvornu kvalitetu i okuse, što je najvažnije. Pekmeze kuham u malim količinama i manjim posudama, a kao energent koristim drvo, čime se postiže specifičan okus prirode", kaže Kata Ilišević i dodaje kako je  pekmeze  godinama kuhala u "ljetnoj kujni", samo je,  dodala riječ "snašina" i sam po sebi nametnuo se prepoznatljiv naziv za njezine proizvode. Priprema i odličan ajvar, domaću tjesteninu, med, i jako uživa u tome poslu. 


Hitovi: 370