USKLADIMO FREKVENCIJE

Kuća meda na Zelenom tjednu u Berlinu

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Ove godine se na 85. sajmu Zeleni tjedan, najvećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije u Berlinu, koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta, predstavlja više od 1800 izlagača iz čak 72 zemlje svijeta na impozantnih 118 200 m2 izložbenog prostora.
Oko 400.000 osoba moglo bi ga posjetiti do kraja sajma, na kojem radi 10.000 ljudi, a očekuje se 2000 buseva iz cijele Njemačke. Ruta za obilazak cijelog sajma je duga 8 kilometara prilikom koje će posjetitelji imati priliku isprobati i kupiti više od 100.000 proizvoda iz cijelog svijeta. Na sajmu će ukupno sudjelovati i posjetiti ga oko 200 istaknutih političara, pri čemu je glavna tema rasprava o klimi i klimatskim promjenama.
Predstavljanje Hrvatske, zemlje partner i hrvatskih izlagača na sajmu organiziralo je Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora. Na svečanoj ceremoniji otvaranja predsjednik Vlade RH Plenković obratio se 3000 gostiju iz cijelog svijeta, a sutradan je u hrvatskoj hali uručio u ime Hrvatske gradu Berlinu osamdesetogodišnju maslinu kao simbol mira i prijateljstva između dviju država, naglasivši i važnost dugogodišnje tradicije kvalitete maslinovih ulja s hrvatskih prostora. Hrvatska tako trenutno ima pet maslinovih ulja sa zaštićenim oznakama izvornosti registrirana na razini Europske unije.
Zeleni tjedan odlična je prilika za promociju hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, Europi i svijetu koje će predstaviti pedesetak velikih hrvatskih tvrtki i malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na Zelenom tjednu predstavljaju se brojne hrvatske tvrtke, među kojima su i Ferbežar, Đanić obrt, Kuća meda Županja, OPG Kalić Zvonimir, OPG Šarčević Ilija i drugi.

 

Hitovi: 153