USKLADIMO FREKVENCIJE

Na GP Županja uhvaćen s preko dva promila alkohola u krvi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Tijekom blagdanskog vikenda, od 24. do 26. prosinca 2021. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 14 prometnih nesreća , od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U Starim Mikanovcima, u centru naselja vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozila stanju kolnika i gustoći prometa uslijed čega je naletjela na tri pješaka koji su se zadržavali na kolniku. U prometnoj nesreći pješaci su lakše ozlijeđeni.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (3), Vinkovcima (2), na autocesti Zagreb-Lipovac kod naplatne postaje Lipovac, Bošnjacima, Nuštru, Otoku, Gunji, Drenovcima, Županji i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača u upravljanju vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,04 g/kg zabilježena je kod 45-godišnjeg vozača na graničnom prijelazu Županja, prema kojem je, uz još tri vozača, određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će nastaviti provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Dodajmo još kako je u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti. U Vinkovcima su 26. prosinca evidentirana tri prekršaja prekoračenja radnog vremena u ugostiteljskim objektima, u svezi čega su dostavljena izvješća nadležnom područnom uredu Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Hitovi: 72