USKLADIMO FREKVENCIJE

Vozili preko 200 na sat

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Za vrijeme redovne kontrole brzine kretanja vozila na auto-cesti, u utorak, 8. listopada, policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci, zatekli su u činjenju prekršaja tri strana državljanina (Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine) koji su se kretali brzinom koja je za 50 km/h veća od dopuštene brzine kretanja vozila na autocesti -245 km/h, 242 km/h i 236 km/h.

Na mjestu događaja vozačima su izdani prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu po 5.000,00 kuna i 500,00 kn troškova postupka, te zaštitne mjera zabrane korištenja inozemnih vozačkih dozvola na području Republike Hrvatske u trajanju po jedan mjesec., navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.

Također, na širem vinkovačkom području policijski službenici su od 7. do 8. listopada 2019.godine zatekli šest vozača pod utjecajem alkohola, 21 vozača koji su se kretali nedozvoljenom brzinom u naseljenom mjestu, dva vozača koja su upravljala vozilima prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom (bez položenog vozačkog ispita).

Protiv vozača zatečenih u prekršaju slijedi podnošenje optužni prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz čl.216. st.1, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te im prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom koja će se po pravomoćnoj presudi izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno izdavanja vozačke dozvole, dok vlasnicima/korisnicima vozila koji su vozila dali na upravljanje slijedi izdavanje prekršajni naloga te izricanje novčane kazne u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna.

S obzirom na navedeni veliki broj počinjenih prekršaja samo u dva dana, te unatoč povećanju novčanih kazni koje su stupile po slijednim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pojedini vozači i dalje grubo krše prometne propise, zbog čega su policijski službenici samo ove godine uz naredbu smjestili na otriježnjenje 95 vozača, navodi se u Izvješću.

Policija će i dalje provoditi preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja odnosno vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

 

Hitovi: 515