USKLADIMO FREKVENCIJE

U Gunji jurio brzinom od 127 km/h

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

 

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od čega 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, pet prometnih nesreća u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, o čemu više slijedi:

 

U subotu, 8. rujna oko 13 sati, na križanju državne ceste D 214 i ulice Braće Radića u Županji, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

33-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim automobilom „Volkswagen“, županjskih registarskih oznaka, krećući se cestom Bošnjaci-Županja, iz smjera Bošnjaka u smjeru Županje.

Dolaskom do raskrižja reguliranog semaforom, 33-godišnjak se nastavio kretati iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo te je vozilom udario u traktor „Landini“, koji se kretao cestom iz smjera Vinkovaca u smjeru graničnog prijelaza. Vozač traktora, 59-godišnjak iz Županje, teže je ozlijeđen.

U petak, 7. rujna, oko 20,50 sati, prometna policija je tijekom redovne kontrole, u ulici A. Starčevića u Gunji, zaustavila vozilo koje se kretalo brzinom znatno većom od zakonom regulirane brzine u naseljenom mjestu.

Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je kako se osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kretalo brzinom od 127 km/h.

Obzirom da je za ovaj prekršaj predviđena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna i izricanje zaštitne mjere „zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske“, protiv počinitelja prekršaja, 25-godišnjaka iz Gunje, slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.

"I ovaj put želimo naglasiti kako su prekršaji nedopuštene i neprilagođene brzine nositelji 25% prometnih nesreća na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 58% smrtno stradalih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća i 28% ozlijeđenih osoba u ukupnom broju prometnih nesreća. Policijski službenici i nadalje će provoditi nadzor i kontrolu brzine prometa na cestama prema prioritetima cesta, statističkim i iskustvenim pokazateljima o ugrozi te pozivima građana o uočenoj ugrozi na pojedinim cestama,"stoji u izvješću policije.

Hitovi: 956