USKLADIMO FREKVENCIJE

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home2/radiozu/public_html/images1/aktualno/2014-05/poplava2014
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images1/aktualno/2014-05/poplava2014

ODLUKA O PROGLAŠENJU IZVANREDNOG STANJA

Kategorija: /
Autor: J.W.D.

 

Vukovarsko-Srijemska županija

ŽUPAN                                                                     

KLASA:810-03/14-01/04

URBROJ:2196/1-01-14-2

VINKOVCI, 16. SVIBNJA 2014.

 

Temeljem odredbi članka XXII Državnog plana obrana od poplava (NN RH br. 84/10) i Glavnog provedbenog plana obrane od poplave (Hrvatske vode, veljača 2014.), a vezano na visinu vodostaja rijeke Save  na mjerodavnom vodomjeru Županja na kojem je dana 16.05.2014. godine u 1900 sati zabilježen vodostaj + 1048 cm s tendencijom daljnjeg porasta, Rješenja Hrvatskih voda o uvođenju izvanrednog stanja na zaštitnim građevinama za SEKTOR D, sukladno Zakonu o zaštiti i spašavanju ( NN 174/04,79/07,38/09 i 127/10 ), Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda  (NN 73/97) i na osnovu Statuta Vukovarsko-srijemske županije, donosim

ODLUKU

o proglašenju izvanrednog stanja

za područja Grada Županje i općina Štitar, Bošnjaci, Drenovci, Vrbanja i Gunja

 

Ovom Odlukom stavljaju se u visoko stanje pripravnosti Stožeri ZiS-a i zapovjedništva CZ županije i gradova, timovi opće namjene CZ, kao i dio specijalističkog tima za spašavanje iz vode.

Pored ovih snaga, određujem da se u stanje pripravnosti podignu vatrogasne postrojbe na ugroženom području, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu te timovi crvenog križa i HGSS-a.

U slučaju dojave dežurnih službi Hrvatskih voda, pripadnika policije, žurnih ili komunalnih službi o proboju nasipa ili njegovom oštećenju ODMAH mobilizirati stožere, zapovjedništva i potrebne timove opće i specijalističke namjene.

O svim događajima koji mogu imati utjecaja na opću sigurnost građana i imovine, te materijalne i kulturne baštine ili opasnosti po okoliš ŽURNO putem broja 112 ŽC Vukovar izvijestiti o istom, te poduzetim mjerama na sanaciji.

O potrebi angažiranja dodatnih snaga na ugroženom području molim pravodobno izvijestiti kako bi potrebna pomoć stigla pravodobno i kako bi bila učinkovita. U slučaju da događaj preraste naše kapacitete na raspolaganju nam stoje kapaciteti državnih intervencijskih postrojbi (DIP) DUZS-a, Hrvatske vojske, MUP-a, Hrvatske vatrogasne zajednice, HGSS-a, Crvenog križa i nacionalne robne zalihe koje bismo u tim okolnostima mogli koristiti.

Za vrijeme provođenja stanja neposredne prijetnje ili druge mjere koju donesem molim postupati sukladno Planovima CZ i ZiS koje ste donijeli za svoje područje

 

 

 

                                                                                                                                                             Župan

                                                                                                                                               Božo Galić, dipl. ing.

{gallery}aktualno/2014-05/poplava2014{/gallery}

Hitovi: 1866