USKLADIMO FREKVENCIJE

Na mjestu garaža gradit će se poslovno-stambeni objekt

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
 
U Županji će se graditi u središtu grada, uz Trg Republike iza zgrade „Ljepotice” , na prostoru na kojem se sada nalaze 24 limene garaže , poslovno- stambeni objekt.
Investitor je tvrtka „Voker" d.o.o. Gradačac iz BIH-a , vlasnika Tome Šimića , koji je prošle godine iskazao interes za izgradnju ove zgrade. Grad je prošlim izmjenama prostornog plana i stvorio uvjete za gradnju takvog objekta , te mu je prodano gradsko zemljište . Investitor već duže vrijeme na ovom mjestu posjeduje i vlastito zemljište, a kupovinom gradskog, te jedne privatne kuće kompletiran je prostor površine od oko 1.500 metara četvornih za gradnju zgrade s podzemnom garažom. U prizemlju objekta će se , kako je planirano nalaziti poslovni prostor, a u stambenom na četiri kata 28 stanova. Ukupna površina ovog poslovno- stambenog objekta će biti oko 4.000 metara četvornih.
Ovih dana iz Grada su poslali obavijest građanima da uklone garaže , jer se Grad ugovorom obvezao da će u roku od mjesec dana očistiti zemljište i predati novom vlasniku na korištenje. Inače, već 16 godina ne postoji ugovor Grada s korisnicima garaža o zakupu. Početkom sljedeće godine , kada dobije sve potrebne dozvole vlasnik namjerava početi izgradnju. Kako doznajemo građani se već raspituju za kupovinu stanova.
Hitovi: 113