USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečana sjednica Gradskog vijeća Županje

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
 
Povodom 29. kolovoza, Dana grada Županja i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja sutra, 27. kolovoza, u dvorani kina Mladost u 11 sati bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Županje, uz izravan prijenos u programu Hrvatskog radija Županja.
Pola sata prije početka svečane sjednice Gradskog vijeća Županje, na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine bit će položeni vijenci i upaljene svijeće.
Dakle, svečana sjednica Gradskog vijeća Županje je sutra u 11 sati, a zaslužnim pojedincima i ustanovama bit će uručena javna priznanja Grada Županja. Za izniman doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske Zlatni grb Grada Županja bit će uručen Franji Kreziću, ratnom zapovjedniku 131. brigade Hrvatske vojske Županja.
Odlukom Gradskog vijeća  Srebrni grb Grada Županje bit će dodijeljen:
        Pavlu Mach, posthumno, za dugogodišnje volontersko djelovanje u Dijabetičkoj udruzi Županja i Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga,
            Andrijani Cvitanović, posthumno, za izniman doprinos razvoju kazališnog amaterizma u Gradu Županji i Hrvatskoj,
            Udruzi Matice umirovljenika Županja, za 75. obljetnicu kontinuiranog djelovanja.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će uručena i Zahvalnica Grada Županja, a primit će je Franjo Škegro za za volontersko medijsko promoviranje grada u Hrvatskoj i inozemstvu.
Javna priznanja sutra će biti uručena će i prošlogodišnjim dobitnicima, budući da zbog pandemije koronavirusa svečana sjednica Gradskog vijeća lani nije održana. Tako će Zlatni grb Grada Županja biti dodijeljen Anici Baturina za dugogodišnji volonterski rad u Kulturno-umjetničkoj udruzi „Kristal-Sladorana”, te Nogometnom klubu „Graničar”, povodom 100. obljetnice i za kontinuirano djelovanje i promicanje sporta u gradu i Republici Hrvatskoj. Srebrni grb Grada Županja bit će dodijeljen
 Veterinarskoj stanici Županja, za 70 godina uspješnog djelovanja na poslovima veterinarskog i javnog zdravstva. 
Zahvalnice Grada Županje primit će Radojka Matić, za dugogodišnji odgojno-obrazovni rad u školstvu i izvanškolskim aktivnostima, Kaja Stipandžija za dugogodišnji volonterski rad u Kulturno-umjetničkoj udruzi ”Kristal-Sladorana” Županja, te Udruga navijača “Olimpijci” za 25 godina rada .
Hitovi: 136