USKLADIMO FREKVENCIJE

Volonteri Anja Škegro i Tomislav Jelić pomažu u Petrinji

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Među volonterima koji su odmah nakon potresa stigli u Petrinju su Anja Škegro iz Županje i Tomislav Jelić iz Bošnjaka.
Nisu razmišljali ni trenutak, nego su se odmah uputili u Petrinju, gdje su ostali sve do danas. Stigli su ovdje u želji da pomognu ljudima koji su ostali bez ičega, kažu nam Anja i Tomislav , koji predaha tijekom dana gotovo da nemaju.Volonteri obavljaju brojne poslove , pa tako i oni stalno jure sa zadatka na zadatak.
„Stanje je teško, ljudima treba pomoći, a obzirom da imam puno iskustva od ranije kada je poplava pogodila naše područje, te u radu s migrantima i u drugim situacija, znao sam da to moram učiniti. Doći i zajedno s drugima pomagati. Inače sam predsjednik Općinskog društva Crvenog križa Bošnjaci , kaže Tomislav Jelić , koji je ovdje stekao brojna poznanstva i kaže kako ima dobru volju i želju i dalje biti s ljudima koji su u potrebi.
A volonteri rade u skladištu, dijele pomoć, u mobilnim su timovima koji obilaze teren, u gradu pomažu, posebice starijima što god kome treba. I sve to uz stalne potrese. „ Tlo stalno podrhtava i na to smo se već naviknuli. Nije lako, ali smo zadovoljni i sretni što možemo pomoći”, kaže Tomislav koji u Petrinji ostaje i dalje.
Pomaganje puno znači i Anji Škegro, koja je kao i Tomislav odmah nakon što je ovo područje pogodio razoran potres odlučila doći u Petrinju. „Kada sam vidjela što se ovdje dogodilo nisam dvojila. Jednostavno sam htjela pomoći ljudima, koji su ovdje inače jako dobri i susretljivi. Još uvijek su pod šokom i stresom, trebat će im puno vremena da se vrate u normalan život, ali vjerujem da će do toga doći, pogotovo kada krene obnova, kaže Anja i dodaje kako svakodnevno svjedoči raznim situacija. Na sve to ne mogu ostati ravnodušni, a posebno ih dirnu poruke upućene djeci koje stižu u paketima donacije . Obraduju ih i poruke koje su često i njima volonterima upućene .Unatoč svemu Anja se nada da će sve biti dobro. I ostaje u Petrinji, gdje je u Crvenom križu dobila posao. „To je pomalo neuobičajeno, kada kažem da selim u Petrinju. Volontirala sam kao administrator, prepoznali su moj rad i odlučili da ostanem u Crvenom križu Petrinja, gdje ću voditi računovodstvo”, kaže Anja i šalje poruku kako smo upućeni jedni na druge, i nikada ne znamo kada nam pomoć može zatrebati.
Hitovi: 296