USKLADIMO FREKVENCIJE

Na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar predstavljeni rezultati poslovanja

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Na  sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar članovima GV ŽK Vukovar prezentirani su rezultati poslovanja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije u 2019 godini. Prema podacima iz završnih izvještaja gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u 2019. godini ostvarilo je ukupne prihode u iznosu od 19,57 milijardi kuna, odnosno rast od 3,7% u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtke su ostvarile ukupnu konsolidiranu dobit od 604 milijuna kuna što je pad od 14,6% u odnosu na 2018. U istom razdoblju broj zaposlenih u tvrtkama povećan je sa17.842 (2018. godina) na 20.139 uposlenih, odnosno porastao je za 12,9 %.Najznačajnije djelatnosti prema ostvarenom ukupnom prihodu 2019. godini su opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija, prerađivačka industrija, trgovina na veliko i na malo, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo te građevinarstvo. Izvoz tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije iznosi je 6,6 milijardi kuna što je smanjenje za 12,7% u odnosu na prošlu godinu. Investicije tijekom 2019. godine iznosile su 357 milijuna kuna što je povećanje za 43,35%, a najviše su investirale tvrtkeu djelatnostima opskrbe vodom i komunalnih djelatnosti, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, te prerađivačka industrija.
Jedna od točaka dnevnog reda bila je i dodjela priznanja Zlatna kuna, na kojoj su članovi Gospodarskog vijeća donijeli odluku o dodjeli Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu i to u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Priznanja za najuspješnije tvrtke bit će uručena nagrađenima na sjednici Gospodarskog vijeća koja će biti organizirana sredinom prosinca.

Pored toga predsjednica gospodarskog vijeća Vinka Ivanković izvijestila je nazočne o radu Partnerskog vijeća i usvojenim strateškim projektima za našu županiju, a Ivan Marijanović dao je kratki osvrt na poslovne razgovore s delegacijom iz Bugarske koja je prije par dana posjetila našu županiju.
Također, nazočni su još jednom dobili informacije oprojektu Digitalna komora i pozvani su da se uključe i intenzivno koriste sve prednosti koje im ova platforma pruža, od ažurnih podataka o poslovnim subjektima, preko brojnih javnih ovlasti, do sajmova i edukacija.
Hitovi: 139