USKLADIMO FREKVENCIJE

Najčešći prekršaji zbog prekoračenja brzine, nekorištenja pojasa, korištenja mobitela u vožnji...

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić
Tijekom Europskog dana bez poginulih u cestovnom prometu, policijski službenici su preventivno i represivno postupali prema svim sudionicima u prometu, a posebna pozornost usmjerena je prema prekršajima koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama - alkohol i brzina.
 
Tijekom pojačanog postupanja, od 14. do 22. rujna, na 357 nadzornih točaka izvršen je nadzor 903 vozila. Tijekom nadzora prometa na cestama evidentirano je 534 prekršaja. U najvećoj mjeri obuhvaćeni su prekršaji nedopuštene brzine kretanja vozila i to 154 prekršaja. Potom slijede 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja distrakcije (korištenje mobitela) i 22 prekršaja nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu.
Također, kako bi spriječili počinitelje prekršaja u nastavku činjenja prekršaja, šest vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i jedan vozač je uhićen radi provođenja žurnog postupka.
Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe, 17. rujna, niti tijekom tjedna pojačanog postupanja u kojem je evidentirano 36 prometnih nesreća, nije bilo poginulih osoba u prometu.
                                           
Statistički pokazatelji događanja prometnih nesreća i prekršaja u prometu na cestama ukazuju kako se navike sudionika u prometu na cestama u odnosu na „četiri ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas, mobitel) nisu promijenile.
Hitovi: 70