USKLADIMO FREKVENCIJE

Oaza mira u Verinoj bašči

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Mladi  Martin Šumanovac iz Bošnjaka prije desetak godina pomno je pogledom pratio mamu Veru kako vrijedno uređuje obiteljski vrt, sadeći cvijeće i uzgajajući domaće životinje . Kroz odrastanje i školovanje došao je na ideju da vrt obogati i izgradi lijepu vrtno-cvjetnu priču - Verinu bašču , koja će svima biti oaza mira, spokoja i prirodne ljepote. Naime, Martin i mama Vera na oko 1000 metara četvronih udruženim radom i nesebičnom ljubavlju prema cvijeću razvili su pravo vrtno carstvo u kojem danas uživaju oni, ali i svi gosti koji navrate u ovu druželjubivu, veselu i obitelj velika srca. Prizor odiše estetikom, organizacijom i njegom. U sve je to uloženo puno entuzijazma, ljubavi i pažnje – pojašnjava Martin, dodajući kako se tu osim cvijeća mogu vidjeti i razne instalacije, lijepo uređene stazice koje je Martin sam radio od stare cigle. Tu je jezerce s ribicama i kornjačama, zečevima, kokama, patkama, pticama.... Svaki kutak vrta pomno je osmišljen i nosi neku svoju tajnu, a svakog slučajnog prolaznika zasigurno podsjetiti na mali botanički vrt u kojem zastaje dah, a ljepota prirode pruža neodoljivi mir i daje snagu za povratak u užurbanu realnost. Od svakodnevnog rada u Verinoj bašči uživaju i odmaraju naravno i Martin, mama Vera i zaručnica Katarina.
OTVORENA I ZA POSJETITELJE
Zbog velikog zanimanja građana nedavno je Verina bašča otvorena i za posjetitelje. Prve su reakcije jako pozitivne i na temelju upita razmišlja o obogaćivanju ponude i ozbiljnijem turističkom pristupu.
U svemu tome pomoć će im pružiti i buduća Martinova supruga Katarina Miličević. Samozatajna i skromna Katarina kaže da i ona u svom roditeljskom domu ima lijepo uređen vrt, ali ni približno kao što je to Martinov, i zato će zajedničnim snagama proširiti Verinu bašču i razviti još bolju turističku priču, koja će uz ljepotu,biti i edukativna,te razvijati i promicati kontinentalni turizam. Slavonija i ovaj kraj ima potencijala, ali iz ove priče evidentno je da ima i mladih maštovih ljudi koji su odlučili svoj život graditi tu gdje su i rođeni.Teško je riječima opisati, ovaj mali raj na zemlji i zato ćemo kroz fotografije pokušati dočarati što se krije iza kapije obiteljske kuće Šumanovac iz Bošnjaka, a dio ljepote prirode može se naći i na faceboook stranici Verine bašče.
Hitovi: 120