USKLADIMO FREKVENCIJE

U županiji 14 zaraženih osoba, u samoizolaciji 78 zdravstvenih djelatnika

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima trenutno se nalazi šest bolesnika oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna u teškom stanju, izjavio je danas novinarima u ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić.
Do proboja koronavirusa došlo i među zdravstvenim djelatnicima te je dvoje liječnika pozitivno, dodao je.
“Jedan se liječnik nalazi u bolnici zbog nezdravstvenih razloga, a drugi je na kućnom liječenju. Poduzeli smo mjere prevencije tako da imamo 18 liječnika u samoizolaciji, 16 liječnika koji su bili u kontaktima sa ovo dvoje liječnika i dva liječnika zbog obiteljske epidemiološke situacije”, istaknuo je Krunoslav Šporčić dodajući kako se u samoizolaciji nalaze i 34 medicinske sestre, tehničara, fizoioterapeuta, gipsera i drugih djelatnika koji su bili u kontaktu s dvoje oboljelih  liječnika te jedna spremačica i dvije osobe iz uprave.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić istaknula je kako je u županiji i dalje 14 oboljelih, dok je na koronavirus do sada testirana 181 osoba, od kojih samo jučer 30 osoba.
Od 14 oboljelih osoba u županiji osam osoba nalazi u četiri obitelji sa po dvije oboljele osobe dok su ostalo pojedinačni slučajevi za koje je u ovom trenutku iznimno teško, gotovo nemoguće odrediti izvor zaraze.
Navela je kako je zbog kontakata s oboljelim osobama u samoizolaciji u županiji ukupno 78 zdravstvenih djelatnika i još šest djelatnika u zdravstvu.Hitovi: 238