USKLADIMO FREKVENCIJE

Zahvaljujući radu Stožera civilne zaštite VSŽ sve žurne službe neometano funkcioniraju

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić
Uslijed borbe s nevidljivim neprijateljem - koronavirusom, Vukovarsko srijemska županija je do sada iz sredstava Proračuna preko županijskog Stožera civilne zaštite, pomogla nabaviti zaštitnu opremu svim gradskim i općinskim stožerima te svim žurnim službama zbog dodatne zaštite u njihovom radu. 
 
 
Sveukupno je utrošeno oko 500.000 kuna za nabavku potrebne opreme, a od toga samo za zaštitne maske za zdravstveno osoblje izdvojeno je oko 238. 000 kuna. 
 
 
Županijski Stožer je u suradnji s Nacionalnim stožerom RH provodi brojne aktivnosti u poduzimanju mjera zaštite stanovnika županije. 
 
 
Stožer je osigurao rad tri ambulante pri domovima zdravlja sa izdvojenim radom za potencijalnu sumnju na koronavirus i to u  Vinkovcima, Vukovaru, Županji te njihov rad od 0 do 24 sata, te je organiziran i rad sustava zdravstva u dijelu davanja propusnica. 
 
U suradnji s  Upravnim odjelom za poljoprivredu osiguran je sustav kako bi OPG-ovi što kvalitetnije funkcionirali u nastalim uvjetima.
 
 
U domovina za starije i nemoćne  na području županije izdane su jasne i precizne upute te osigurano funkcioniranje istih uz maksimalne mjere opreza. 
 
 
Potom je osigurana karantena za strane državljane, koji su se zatekli na području naše županije te je osigurana karantena i za vozače kamiona koji su izdvojeni iz konvoja ili su kao pojedinačni na utovaru/istovaru na području naše županije.
 
 
Od dnevnih aktivnosti za istaknuti je: dnevna analitika propusnica, obavljenih nadzora nad radom trgovina, kao i zahtjeva i zamolbi. 
 
 
Isto tako, Stožer daje redovite odgovore i tumačenja koja dolaze na mail ili telefon, redovito praćenje rada lokalnih stožera i davanje uputa prema zahtjevima, zatim dnevno uključivanje u komunikacijski sustav civilne zaštite sa zahtjevima i upitima, te je daje redovita dnevna izvješća za javnost. 
 
Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske dostupan je od 0 do 24 sata, na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na broju mobitela: 099 267 6435.
Hitovi: 201