USKLADIMO FREKVENCIJE

Priznanja predsjednice mons. Pranjiću i posmrtno Branku Tušeku

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama koji svojim radom pridonose očuvanju hrvatske kulture i identiteta, te razvoju i ugledu Republike Hrvatske.
Izrazila je ponos na osobne uspjehe umjetnika i djelatnika u kulturi, nazvavši ih nositeljima ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti jer su univerzalnim jezikom umjetnosti povezali ljude i predstavljaju našu domovinu kao zemlju darovitih umjetnika.
 „Naše manifestacije tradicijske kulture čuvari su povijesnog nasljeđa i običaja koji se generacijama s uspjehom prenose s koljena na koljeno, a posebno me veseli što se mladi ljudi sa zadovoljstvom uključuju u promicanje tih temeljnih nacionalnih vrijednosti“, dodala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
Za iskazanu i osvjedočenu hrabrost i junaštvo u izravnoj ratnoj opasnosti, pružanju pastoralne i humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima, prognanicima i obiteljima poginulih, zatočenih i nestalih tijekom i nakon Domovinskog rata Redom kneza Domagoja s ogrlicom odlikovan je monsinjor Tadija Pranjić.
 Za osobite zasluge za sport i njegovo promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara posmrtno je odlikovan Branislav Tušek.
 Za izniman doprinos promociji arheoloških nalazišta vučedolske kulture, očuvanju hrvatske kulturne baštine i njezine promocije u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovana je Mirela Hutinec.


 Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos predstavljanju hrvatske nacionalne filmske produkcije, u spomen na osnivača festivala velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića, dodijeljena je Filmskom festivalu „Dani hrvatskog filma Orašje“.
 
 
Hitovi: 893