USKLADIMO FREKVENCIJE

VIII. Pokladno jahanje Konjogojske udruge Cvelferija Gunja : 40 jahača i jedna zaprežna kola

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA – Članovi Konjogojske udruge Cvelferija svečano i uspješno su održali VIII. pokladno jahanje u Gunji.
Prvo je održano 2012. u Vrbanji. Josip Abramović predsjednik udruge čije je sjedište u Gunji ističe zadovoljstvo što se na ovogodišnje poklano jahanje odazvalo 40 jahača i jedna kolska zaprega. Prijatelji i znalci su došli iz gradova Vinkovaca, Otoka i Županje, te iz mjesta Retkovaca, Mlake Antinske, Bošnjaka, Posavskih Podgajaca, Drenovaca, Rajevog Sela, Đurića, Vrbanje i Strošinaca.

Po prohladnom danu napravili su topao ugođaj. Obišli su sedam ulica u Gunji. Primjetan je interes mladih koji vole ovaj hobi ili vrstu sporta. Na punktovima su dočekani sa slavonskim i gunjanskim delicijama i od znatiželjnika pljeskom nagrađivani za ugođaj u kojem su uživali s pogledom na gizdave konje i mlade jahače. Među sudionicima bila je i jedna dama jahačica.

Tamburaši su dočekali jahače ispred doma kulture, a članovi KUD-a Graničari Gunja su na vatri pekli kobasicuj, slaninu, a na stolovima svekolike delicije, kolači i piće. Zagrijavanje je počelo velikim kolom, poskočicama i pjesmom. Za sve sudionike u Domu kulture KUD-ovci su priredili zajednički ručak uz pratnju tamburaša.

Tradiciju će nastaviti i čuvati običaje stare poručio je u svom obraćanju Josip Abramović, predsjednik KU Cvelferija Gunja. Načelnik Općine Gunja Anto Gutić i predsjednik OV Boris Nikolić su čestitali organizatorima i sudionicima na predivnoj manifestaciji.
Tekst i slika Stjepan Bogutovac

Hitovi: 755