USKLADIMO FREKVENCIJE

XII. VATROGASNO HODOČAŠĆE SKROVITOJ GOSPI ŠUMANOVAČKOJ U GUNJI

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA – Dobrovoljna vatrogasna društva iz Hrvatske hodočaste početkom rujna na marijansko svetište Skrovite Gospe Šumanovačke u Gunji.

Vatrogasne zajednice Drenovci i Vrbanja, te DVD Gunja i Bošnjaci, odnosno organizacijski odbor očekuje i ovog jubilarnog hodočašća dolazak brojnih društava i vatrogasaca na svetište koje je u tijeku rekonstrukcije po projektu „ Novo ruho Šumanovaca“ . „ Uvjereni smo da će kao i dosadašnjih jedanaest hodočašća broj DVD biti očekivano dobar- tridesetak, čelnici županije i općina kao i vjernika. Programom smo predvidjeli da u nedjelju 1. rujna od 10 do 10,30 sati bude okupljanje vatrogasaca koji će imati prigodu i za ispovijed. Zatim će uslijediti mimohod DVD sa zastavama pored šume do velikog oltara  prema crkvi na otvorenom. Sveta misa za vatrogasce i hodočasnike je od 11 do 12 sati.

Poslije misnog slavlja biti će procesija od oltara do Gospine kapelice i bunara koji su obnovljeni u hrastovoj šumi. Tu će biti molitva za vatrogasce.“ rekao je Zlatko Šumanovac, predsjednik organizacijskog odbora XII. vatrogasnog hodočašća Šumanovci 2019. On je posebno istaknuo zasluge začetnika hodočašća prije 12 godina vatrogasnog časnika Ivice Abramovića iz Posavskih Podgajaca. Na kraju po tradiciji je zajednički ručak za sve vatrogasce koji su i ovog ljeta pokazali svoju spremnost i gasili požare.

 Slika: S.B.

Hitovi: 426