USKLADIMO FREKVENCIJE

Porezna i carina provode pojačane nadzore fiskalizacije

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost: trgovine na malo na štandovima i tržnicama, keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića te iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od danas,  11. do 17. srpnja 2019. godine.

“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivaju  sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hitovi: 588