USKLADIMO FREKVENCIJE

"67 je previše"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Akcija prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju Inicijative 67 je previše održava se i u Županji.

Jučer su se potpisi prikupljali na dva štanda, u prolazu prema tržnici kod PBZ-a, te ispred zgrade srednjih škola. U inicijativu 67 je previše uključen je i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, a jučer je na štandu ispred srednjih škola potpise prikupljao povjerenik Područnog odbora sindikata Vukovarsko-srijemske županije prof. Pejo Nedić.

Podsjetimo: Zakon o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako ga predlaže Inicijativa, izmijenio bi se, među ostalim, na način da: pravo na starosnu mirovinu ima osiguranik kada navrši 65 godina života i 15 godina mirovinskog staža; pravo na prijevremenu starosnu mirovinu ima osiguranik kada navrši 60 godina života i 35 godina mirovinskog staža; polazni faktor za određivanje prijevremene starosne mirovine smanjuje se za 0,2 posto svaki mjesec ranijeg odlaska u mirovinu, te pravo na starosnu mirovinu za dugogodišnjem osiguranika ima osiguranik kada navrši 60 godina života i 41 godinu mirovinskog staža osiguranja u efektivnom trajanju.

Hitovi: 473