USKLADIMO FREKVENCIJE

Obilježavanje Dana palčića u Županji

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Sutra je 17. studeni Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom porođaju, poznatiji kao Dan palčića, prerano rođenih beba, dan malih boraca , dan kada i znanost promišlja jače kako pomoći malim borcima i kako još bolje utjecati na preživljavanje tih malenih bića.

Ovaj se dan u Hrvatskoj obilježava nizom aktivnosti . U Županji će se ove godine po prvi puta obilježiti sutra , na Trgu kralja Tomislava, od 10 do 13 sati.

Organizatori pozivaju sve sugrađanke i sugrađane koji ih žele podržati da im se pridruže na Trgu. O tome Vedrana Škegro, koja je ponosna mama Palčice kaže kako je cilj usmjeravanje pažnje i na problem prijevremenog porođaja radi podizanje svijesti i dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu i bolesnu novorođenčad i potporu njihovim obiteljima.

Na taj dan se puštanjem balona na glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske i svijeta želi podići svijest građana da upoznaju Palčiće i njihove potrebe.

 

Stoga, dođite na Trg, podržite obilježavanje ovoga Dana , kada ćemo i u našem gradu pokazati kako su naši Palčići, iako krhki po rođenju , dovoljno snažni da svakodnevno preskaču zajedno s roditeljima brojne prepreke.

Hitovi: 969