USKLADIMO FREKVENCIJE

Kolona sjećanja Orašje -Vukovar

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Jutros iz Orašja krenulo je  pješice - hodnjom , put Vukovara 80 dragovoljaca, veterana i RVI-a Oraškog kraja, kako bi se 18.studenog priključili KRIŽNOM PUTU- Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar.

Županja neće zaboraviti Vukovar

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2017. godine Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Županja u petak, 17.studenog u 18 sati na Trgu kralja Tomislava organizira bdijenje pod nazivom "Županja neće zaboraviti Vukovar".

Pojačane kontrole u prometu u dane „Martinja“

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 

U cilju sprječavanja prometnih nesreća za vrijeme proslava narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, prometna policija pojačat će kontrole na svim prometnicama na području Vukovarsko-srijemske županije.

Jedan je gazda u gradu.....

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Županjska pročelja posljednjih su nekoliko godina dobila novi izgled, a sve zahvaljujući mladima koji su kroz brojne zanimljive akcije grafitima oslikavali pojedine dijelove grada.

Napokon "Zaželi" i posao za 50 žena

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Ovoga tjedna očekuje se da će Grad Županja potpisati ugovor o provedbi projekta "Zaželi-Program zapošljavanja žena", kojeg je prihvatilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Spomendan svih vjernih mrtvih

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Jučer, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, rijeke građana pohodile su posljednja počivališta svojih najmilijih.

Svi sveti i Dušni dan u Gunji

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

 

GUNJA – Blagdan Svih svetih i Dan mrtvih obilježen je na groblju Šumanovci, marijanskom svetištu Skrovite Gospe i drugom groblju u Gunji Plitine.

Uređuju se posljednja počivališta.....

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Danas, uoči sutrašnjeg blagdana Svih svetih, kojim 1. studenog katolička crkva slavi sve svece, one već kanonizirane i one koji to još nisu, na gradskome groblju sv. Jurja mnoštvo je onih koji uređuju posljednja počivališta svojih najmilijih.

Obljetnica "Sinova ravnice"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Na današnji dan, 25.listopada 1991. godine, formirana je 131. brigada Hrvatske vojske Županja, Sinovi ravnice.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Za vrijeme 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila provedenog u protekla 24 sata, od 6 sati 18. listopada  do 6 sati 19. listopada na većem broju lokacija na području Vukovarsko-srijemske županije koje  predložili građani, prometna policija je primijenila 103 represivne mjere prema vozačima, izvijestili su iz PU Vukovarsko-srijemske.