USKLADIMO FREKVENCIJE

U Županji obilježen Dan narcisa

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U organizaciji  GO SDP-a Županja  i Socijaldemokratskog foruma žena  SDP-a  na središnjem gradskom trgu  organizirana je akcija „ Dan narcisa“ ,a   sugrađankama su aktivistice darivale narcise , proljetni cvijet  koji je postao simbolom nade u borbi protiv raka.

“Uz tematske informativne letke, koje smo  dijelili   cilj akcije je  podizanje  razine svijesti o ovoj bolesti , te edukacija žena o važnosti odlazaka na redovite kontrolne preglede u sklopu nacionalnog  programa prevencije i mimo njega, a sve kako bi smo smrtnost od opake vrste raka  učinili sto manjom", rekla je Manda Kopić, predsjednica   Socijaldemokratskog  foruma žena  SDP-a Županja.

Naime, zabrinjavajuća je činjenica da u Hrvatskoj svake godine  od raka dojke oboli od 2.200 do 2.600 žena,a  svaka treća i umre, i sve to nas potiče  na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji , a sa željom i nadom  da će žene  same učiniti nešto za sebe i svoje zdravlje, da će se javiti na preventivne preglede  i na taj način živjeti  mirnije i smanjiti smrtnost od ove opake bolesti", istaknula je Manda Kopić.

Hrvatska je u vrhu europskih država po smrtnosti od raka dojke, a bolest je sve češća i u mlađih žena. Svake godine od raka dojke umre  oko 900 žena, pri čemu su najugroženije one u dobi između 50 i 69 godina.

Hitovi: 1213