USKLADIMO FREKVENCIJE

Podržite akciju kojoj je cilj podići razinu svijesti o raku dojke

Kategorija: /

Ako ste aktivni na društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da vaši prijatelji posljednjih dana objavljuju statuse na kojima je samo jedna stvar – srce.

‘Hej draga možeš li staviti  na svoj FB zid,bez komentara,samo srce, zatim pošalji ovu poruku svojim ženskim kontaktima. Neka se žene prisjete da je ovo tjedan prevencije raka dojke!
Opipajte svoje cike!
Držite prst na poruci i stisnite proslijedi’, stoji u poruci koja kruži Facebookom među ženama.U takvim statusima nema nikakvog drugog komentara ili pojašnjenja, a objavljuju ih velikom većinom žene. Radi se, naime, o akciji kojoj je cilj podići razinu svjesnosti o raku dojke, u tjednu prevencije te bolesti.Podsjetimo, 25. se ožujka obilježava Dan narcisa kojim se ističe važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Akcijom se želi podići svijest o važnosti informiranja o zdravlju grudi, kada je riječ o najmlađim i onim starijim ženama.

Obilježavanje 21. Dana narcisa započet će jedinstvenom fotografijom 90 zdravih, izliječenih ili oboljelih žena od raka koje će u subotu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića odaslati zajedničku poruku koliko je važna prevencija raka dojke. Zajedničkoj fotografiji koja upozorava na zastrašujući podatak da svaki mjesec 90 žena umre do raka dojke, prisustvovat će i osobe iz društvenog života.Pregled otkriva bolest prije samih simptomaKako biste mogle pravilno obaviti samopregled dojki, portal Know your Lemons objavio je korisnu infografiku o raku dojke.

Dok je kvržica najčešći znak ove bolesti, neki simptomi se mogu i vidjeti, a ne samo osjetiti. U svakom slušaju, mamogram može detektirati kvržicu puno prije no što ju žene same osjete, piše ovaj portal, i dodaje kolika je važnost redovitih pregleda i samopregleda.

Autor:Danas.hr

Hitovi: 777