USKLADIMO FREKVENCIJE

Međunarodni dan sestrinstva

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Danas je Međunarodni dan sestrinstva. Medicinske sestre i medicinski tehničari oni su koji svojom ulogom, mogućnostima i radnom svakodnevicom uvijek nastoje pružiti svima jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Sestrinstvo je poziv koji aktivno uključuje brigu za zdravlje čovjekovog tijela i duše. Medicinske sestre i tehničari svojim doprinosom, obrazovanjem i humanim radom imaju veliku važnost u cijelom zdravstvenom sustavu.
U vrijeme pandemije koronavirusa, u otežavajućim uvjetima rada, medicinske sestre i tehničari pokazali su svoju spremnost i požrtvovnost u sprječavanju širenja zaraze,predani rad i trud, te brigu za pacijente i one kojima je pomoć najpotrebnija.
"Drage kolegice i kolege Doma zdravlja Županja i koncesije povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara čestitam Vam Vaš dan koji se obilježava 12. svibnja. Posljednjih dana smo čuli da nas zovu herojima, međutim to ne znači da se ne bojimo. Budimo zajedno i neka nam se ostvare svi snovi ,jer snovi mogu postati stvarnost, a mi smo pokazale da hrabrosti imamo," riječi u Janje Stojanović,mag. med. techn , pomoćnice ravnateljice Doma zdravlja Županja za sestrinstvo.
Hitovi: 184