USKLADIMO FREKVENCIJE

Predavanja i radionice o kroničnim ranama

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Hrvatska udruga za rane i Dom zdravlja Županja organizirali su danas u Županji edukaciju s predavanjima i radionicama o kroničnim ranama

koja je namijenjena palijativnim mobilnim timovima, patronažnim medicinskim sestrama, medicinskim sestrama iz zdravstvene njege u kući te medicinskim sestrama koje rade na bolničkim odjelima Vukovarsko srijemske županije.

Osobitosti kronične rane i prevencija infekcije, pravilna higijena ruku najjeftinija mjera u sprječavanju infekcija povezanih sa skrbi o rani, pravilna primjena suvremenih obloga,bile su teme današnjeg predavanja .

Nazočnima se prvo obratila Janja Stojanović, pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja Županja za sestrinstvo, a potom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja Marija Dugalić i ravnateljica Doma zdravlja Županja Luca Lešić. Pobliže o temi govorila je prvostupnica sestrinstva Mirela Bulić, predsjednica Hrvatske udruge za rane.

"Bez obzira na tehnološki i znanstveni napredak kod nas i u svijetu kronične rane su veliki socijalni , medicinski, psihološki i financijski problem , kako za pojedince, tako i za društvo, istaknuto ne edukaciji Liječenje rane klasičnim načinom ne ispunjava uvjete koji su potrebi za cijeljenje rane. Liječenje rane suvremenim pokrivalima skraćuje vrijeme cijeljenja, smanjuje broj dolazaka bolesnika na previjanje, a istodobno se popravlja kvaliteta života bolesnika i smanjuju ukupni troškovi liječenja", istaknula je predsjednica Mirela Bulić.

 

 

Hitovi: 722