USKLADIMO FREKVENCIJE

Zdravlje

U Županji obilježen Svjetski dan prve pomoći

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Mladež Crvenog križa, medicinske sestre Doma zdravlja Županja i učenici Osnovne škole Ivan Kozarac i Mato Lovrak obilježili su  9.rujna 2017., od 9 do 12 sati  pokaznom vježbom Svjetski dan Prve pomoći na Gradskom trgu u Županji

Kako se rashladiti?

Kategorija:

                                          Piše :Janja Stojanović, mag.med.techn

 

U zadnjem se desetljeću uočava porast temperature u ljetnom razdoblju što utječe na zdravstveno stanje stanovništva.

Tečaju za trudnice u Domu zdravlja Županja odazivaju se i budući očevi

Kategorija:

 

U sklopu rada patronažne službe Doma zdravlja Županja, svake treće srijede u mjesecu, patronažne sestre organiziraju i provode tečaj za trudnice na kojem može prisustvovati suprug ili partner te se na taj način skupa sa svojom suprugom educiraju o trudnoći, porodu i periodu nakon poroda.

Danas je Međunarodni dan medicinskih sestara

Kategorija:

  

Međunarodni dan medicinskih sestara (International nurses day)  obilježava se 12. svibnja  svake godine u spomen na datum rođenja začetnice modernog sestrinstva bolničarke Florence Nightingale (Florens Najtingel) koja je polovicom 19.stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnika.

EDUKATIVNA STRANA GRUPE ZA POTPORU DOJENJU

Kategorija:

U sklopu aktivnosti i rada grupe za potporu dojenju patronažne sestre Doma zdravlja Županja, održale su edukativna predavanja majkama dojiljama o savladavanju poteškoća kod dojenja u ranom dojenačkom razdoblju.

Važna uloga medicinskih sestara u katastrofama

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Za medicinske sestre s područja županjske Posavine u Domu zdravlja održano je predavanje "Organizacija, rad i uloga patronažne službe za vrijeme i nakon poplave".

U Županji obilježen Dan narcisa

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Dan narcisa, humanitarna javnozdravstvena akcija posvećena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, obilježen je danas  u središtu Županje prigodnom prodajom narcisa.

Svjetski dan bolesnika

Kategorija:

Svjetski dan bolesnika neka nam bude novi poticaj u pružanju vlastitog doprinosa širenju kulture humanosti u kojoj se poštuje život i zdravlje čovjeka.

HUMANITARNA STRANA GRUPE ZA POTPORU DOJENJU

Kategorija:

Patronažne sestre Doma zdravlja Županja, pokrenule su humanitarnu akciju u suradnji s majkama dojiljama, radi pomoći obiteljima, u kojima postoji nedostatak sredstava za njegu i prehranu novorođenčeta, odnosno pomoć je namijenjena obiteljima koje su slabijeg socijalnog i imovinskog statusa.

Svakodnevno šetaju već 16 godina

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 

Ukoliko ste odlučili s početkom godine promijeniti navike i živjeti zdravije izbor bi mogla biti i šetnja.

Čuvajte se gripe

Kategorija:

Do sada je u Hrvatskoj prijavljena 3021 osoba oboljela od gripe.

Porazna demografska slika Županjske Posavine

Kategorija:

Patronažna služba Doma zdravlja Županja zabilježila je veliki pad novorođene djece 2016. godine u odnosu na 2015.godinu od 324 rođenih u 2015 na 294 rođenih u 2016 godini, ili 9% manje.