USKLADIMO FREKVENCIJE

Zdravlje

Šetnjom do zdravlja

Kategorija:

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja na temu: „Zdravlje za sve“ Dom zdravlja Županja, Crveni križ Županja, Udruga Golubovi, Radio Županja, OŽB Vukovar i Roche Hrvatska, Roche d.o.o. organiziraju akciju „Šetnjom do zdravlja“ koja će se održati 09.04.2019.godine u 17 sati.

RAZGOVOR S DR.SC. STJEPANKOM LEŠIĆ,DOKTORICOM DETALNE MEDICINE :OMILJENA MEĐU PACIJENTIMA

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Stjepanka Lešić nedavno je stekla  doktorat znanosti iz područja dentalne medicine. Omiljena je među svojim pacijentima, te je svakako pozitivan primjer svima kako se u svojoj sredini može biti uspješna. Uz brojne obveze,prevagnula je  želja i nadahnuće za učenjem i novim znanjima , te je tako jedina doktorica znanosti iz ovoga područja u našoj Županiji.

Srednjoškolci darivali krv

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Županja jučer je u Obrtničko-industrijskoj školi Županja održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Svjetski dan šećerne bolesti

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenog desetu godinu zaredom, sukladno preporuci Međunarodne dijabetičke federacije (engl. International Diabetes Federation).

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Kategorija:

Ovogodišnji slogan obilježavanja ''Međunarodnog dana medicinskih sestara je: ''SESTRINSTVO - GLAS KOJI VODI! Zdravlje je temeljno ljudsko pravo'' preuzet od Međunarodnog vijeća medicinskih sestara .

Na Sajmu zdravlja simpozij posvećen novinarstvu

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

 

U Vinkovcima će  se od 20.do 22. travnja 2018. godine održavati  22. Sajam zdravlja, a po prvi puta u sklopu te javno zdravstvene manifestacije održat će se simpozij posvećen novinarstvu s namjerom da novinarska struka ostane zastupljena i na idućim sajmovima zdravlja.

Svjetski dan bolesnika

Kategorija:

Svjetski dan bolesnika obilježava se na spomendan Gospe Lurdske svake godine danas,  11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Sutra počinje cijepljenje protiv gripe

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije izvješću kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji cijepljenje protiv gripe započinje sutra, 3. studenog 2017. godine.

11. hrvatski dan ljekarni

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, jedanaestu godinu zaredom organiziraju obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni.

Projekt Vrtim zdravi film

Kategorija:

 

Vrtim Zdravi Film potvrdio  važnost edukacije u stvaranju zdravih životnih navika od najranije dobi. 

Više od 50 posto učenika sedmog razreda svaki dan provede minimalno dva sata ispred ekrana

 

DAN RUŽIČASTE VRPCE

Kategorija:

Piše:Janja Stojanović:mag.med.techn.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke. Crveni križ Županja i Dom zdravlja Županja obilježavaju ga 7.listopada 2017.g od 10 do 12 sati na Gradskom trgu u Županji.

U Županji obilježen Svjetski dan prve pomoći

Kategorija:

Mladež Crvenog križa, medicinske sestre Doma zdravlja Županja i učenici Osnovne škole Ivan Kozarac i Mato Lovrak obilježili su  9.rujna 2017., od 9 do 12 sati  pokaznom vježbom Svjetski dan Prve pomoći na Gradskom trgu u Županji