USKLADIMO FREKVENCIJE

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske organizirano besplatno turističko vođenje za građane

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH), u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, organizira projekt „Upoznaj svoju zemlju“. Riječ je o besplatnim turističkim vođenjima koja će se održati u više od 40 hrvatskih gradova i lokacija u kojima djeluju društva turističkih vodiča, odnosno članovi ZDTVH-a. Programi u svim gradovima počinju u isto vrijeme, u nedjelju, 14. siječnja 2018. godine s početkom u 12:00 sati.

Zbog kvalitetne resursne osnove, iznimnih prirodnih ljepota i bogate kulturno povijesne baštine, turizam je iznimno važan za Hrvatsku i nešto na što smo svi oduvijek ponosni. Iz tog razloga, HTZ spremno je podržala i aktivno se uključila u ovaj projekt besplatnih vođenja za sve građane u hrvatskim gradovima. Vjerujem u velik odaziv i interes naših sugrađana, koji će na ovaj način moći još bolje upoznati hrvatske gradove, ali i iz prve ruke vidjeti kako se i što prezentira našim mnogobrojnim turistima iz brojnih zemalja diljem svijeta“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić nadodavši kako svi zainteresirani mogu dobiti više informacija u turističkim zajednicama gradova koji sudjeluju u projektu.

 

Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, naglasila je kako se ovom akcijom na malo drugačiji način želi obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske. „Pozivamo sve građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i zajedno s nama otkriju skrivene priče koje pričaju. Smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine“, poručila je Nuić Prka, dodavši kako se projekt održava i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. U Županji će besplatno turističko razgledavanje započeti u 12 sati okupljanjem ispred zgrade gradske uprave, dakle, u nedjelju, 14.siječnja. Razgledavanje će voditi Zvonimir Stjepanović u suradnji s Mirkom Bačićem, direktorom ureda TZ Grada Županja.

 

 

 

 

Hitovi: 497