USKLADIMO FREKVENCIJE

U Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja kršteno 4 para blizanaca!

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U protekloj 2021. godini u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja bilo je 64 krštenih (od toga 4 izvan župe) dok je pokopano 95 osoba, što znači da se i dalje bilježi negativni trend prirodnog prirasta. Ipak, u odnosu na 2020. godinu podatci su bolji.
 
Svakako je lijepa vijest da je u župnoj statistici u odnosu na godinu ranije zabilježeno 20 krštenja više. Naime, u 2020. godini bilo ih je 44. Broj umrlih je manji u odnosu na istu godinu, kada je bilo 111 pokopanih osoba, no taj je broj i dalje velik jer do pandemije korona virusa godišnje je bilo do 75 ukopa.
 
"S obzirom na broj krštene djece možemo reći da to je mali baby boom u Županji u vrijeme korone, ali s druge strane Covid-19 uzima zdravstveni danak, ne samo ljudima koji su pogođeni ovim virusom, nego i onima koji nisu oboljeli od njega jer je pristup zdravstvenim uslugama koje nisu povezane s liječenjem od covida u javnom zdravstvu u uvjetima epidemije bio otežan i dostupnost manja", kaže župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, vlč. Robert Jugović.
 
U prošloj godini bilo je dosta krštenja djece u višečlanim obiteljima, a župnik Jugović ističe i da su u 2021. godini među krštenima čak četiri para blizanaca.
 
"Lockdown" je odgodio mnoga planirana vjenčanja u 2020. kada ih je bilo svega 10, na prošlu godinu kada ih je bilo 21, no svakako ne ohrabruje podatak da čak 16 parova, koji su se vjenčali u ovoj župi, neće živjeti u Županji.
 
U prošloj godini bilo je 50 prvopričesnika i 60 krizmanika, dok ih je u 2020. bilo 54, odnosno 61.
 
foto: Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja
Hitovi: 107