USKLADIMO FREKVENCIJE

Religija

Ne boj se ,samo vjeruj!

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Na inicijativu Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije ovogodišnji Nadbiskupijski susret mladih bit će sutra, 25. svibnja 2019. godine u Vinkovcima, u prostorima Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca (Antuna Akšamovića 31).

Vlč. Ivan Benaković postigao akademski stupanj magistra biblijskih znanosti

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

RIM / ĐAKOVO (TU) – Nakon položenih ispita te izrade završnog magistarskog, odnosno licencijatskog rada, vlč. Ivan Benaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, 9. svibnja 2019. godine, pri Papinskom Biblijskom institutu (Pontificio Istituto Biblico) u Rimu postigao je akademski stupanj magistra biblijskih znanosti (SSL – Sacra Scriptura Licentiam).

Nadbiskup krizmao 46 mladih vjernika

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

GUNJA – Nadbiskup đakovačko- osječki mons. Đuro Hranić u subotu 27. travnja, predvodio je misno slavlje, a koncelebrirali su Ivan Živić, gunjanski župnik i bogoslov Luka Ćosić, Domagoj Lacković, tajnik u biskupiji i Damir Ivanović, župnik iz Brčkog .

Počivaj, o moj neven

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Članovi i članice Kulturno-umjetničke udruge "Kristal-Sladorana" Županja, Muška pjevačka skupina "Stanari" Cvelferija i Ženska pjevačka skupina "Jule" pri KUD-u Ogranak Seljačke sloge Drenovci sinoć su u župnoj crkvi sv.Nikole Tavelića u Županji zajednički nastupili s pučkim i zborskim korizmenim napjevima.

Korizmeni običaji u Štitaru

Kategorija:


Korizma (lat. quadragesima: četrdesetina), u Katoličkoj crkvi, razdoblje od 40 dana, od Čiste srijede (Pepelnica) do Velikoga petka, koje služi kao priprava za Uskrs.

"Večeri molitve, pjesme i slavljenja uz Božju pobjedu"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U današnjem izdanju "Društvene tribine" HRŽ-a, emisije koja je na programu u 14,10 donosimo dio tonskoga zapisa s "Večeri molitve, pjesme i slavljenja uz Božju pobjedu", održane nedavno u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Slavljenje uz "Božju pobjedu"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja održana je"Večer molitve, pjesme i slavljenja uz Božju pobjedu".

Trodnevnica započela uvođenjem u službu

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić jučer je na svečanom euharistijskom slavlju u župi Mučeništva sv.Ivana Krstitelja uveo u službu novog župnika, velečasnog Roberta Jugovića, ali i novog župnog vikara, velečasnog Leona Noudeviwu Sagbohana, koji je od 21. kolovoza i pastoralni suradnik župe sv. Martina biskupa u Bošnjacima.

Zahvale župniku na suradnji

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Župnik župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja vlč. Krunoslav Karas jučer se na svetim misama oprostio od župe i župljana koji su mu na misnome slavlju u 10,30 i posebno zahvalili na svemu što je učinio kao župnik.

Marijansko svetište Šumanovci: Trodnevna duhovna priprava

Autor: S.Bogutovac
Kategorija:

 

U susret Uznesenju Blažene Djevice Marije – Velikoj Gospi od  sutra, 11. kolovoza počinje na marijanskom svetištu Šumanovci trodnevna duhovna priprava koja će biti i u nedjelju i ponedjeljak sa početkom u 19 sati, koje će predvoditi upravitelj svetišta i župnik u Gunji i Đurićima  velečasni Ivan Živić.

Premještaji i službe svećenika u 2018.

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Na Ilino misa kod kapelice sv.Ilije

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Sutra, 20. srpnja, na blagdan sv. Ilije proroka, županjski vjernici na osobit će način proslaviti ovaj blagdan, i to kod kapelice sv. Ilije u županjskim poljima.

Obljetnica župe u Turiću (BiH)

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Župa svetog Ilije proroka u Turiću, u susjednoj BiH, proslavit će u petak, 20.srpnja, 50 godina od osnutka župe na čelu koje je sada velečasni Ilija Matanović.

Paketi za potrebite u obje županjske župe

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U župi sv. Nikole Tavelića i ove su godine povodom uskrsnih blagdana obradovali obitelji u potrebi, samačka domaćinstva i obitelji starijih i nemoćnih vjernika.