USKLADIMO FREKVENCIJE

U tri dana dvije osobe dragovoljno predale oružje, učinite to i vi, za sigurniji život - sankcija nema!

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

 Osoba koja je željala ostati anonimna 1. veljače je u Rajavu Selu, dragovoljno predala policijskom službeniku za protuekspolzijsku zaštitu pištolj, tzv. „plašljivac“, 20 komada pripadajućeg streljiva i ručnu bombu.


Dan poslije, 2. veljače, u službenim prostorijama Policijske uprave Vukovarsko-srijemske još jedna je anonimna osoba dragovoljno predala policijskom službeniku za protuekspolzijsku zaštitu automatsku pušku, 185 komada pripadajućeg streljiva, jedno protuavionsko streljivo i šest spremnika za automatsku pušku.

Preuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Iz policije podsjećaju građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim.

''Apeliramo na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.''

Hitovi: 365