USKLADIMO FREKVENCIJE

Građani oprez! Stariju ženu prevarila navodna zaposlenica hrvatskog veleposlanstva

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Dana 5. siječnja, na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske zabilježen je događaj s elementima kaznenog djela prijevare, počinjenog na način da je nepoznata ženska osoba s telefonskog broja strane zemlje stupila u kontakt sa 77-godišnjakinjom s našeg područja, predstavljajući se kao navodna zaposlenica hrvatskog veleposlanstva u Engleskoj, pri tome tražeći od nje uplatu određenog novčanog iznosa za potrebe liječenja člana njene obitelji, koji inače živi u inozemstvu.

Većinom u ovakvim slučajevima, pozivateljica ima saznanja da žrtva doista ima člana obitelji u inozemstvu, pa kaže da je navedenoj osobi pozlilo te se nalazi u bolnici na liječenju ili da joj je potreban novac za nadoplatu karte i nastavak putovanja prema Republici Hrvatskoj. Novac za troškove traže hitno da se uplati najčešće putem Western Uniona na nepoznato ime i prezime, a žrtvu uvjeravaju da član obitelji nije u mogućnosti javiti se zbog navodnih ozbiljnih problema sa zdravljem.

Iz policije upozoravaju građane da ako dobiju takav poziv, dobro razmisle i provjere sve okolnosti prije uplaćivanja novca, odnosno da stupe u kontakt s osobom za koju se navodno traži pomoć ili s nekim od njoj bliskih osoba, kako bi provjerile istinitost dobivenih informacija te kako ne bi postali žrtve prijevare. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, poručili su iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.


Zdenka Knežević  

 

 

Hitovi: 388