USKLADIMO FREKVENCIJE

Vlažne maramice problem za kanalizaciju

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Iz Komunalca d.o.o.Županja korisnike sustava javne odvodnje upozoravaju da ne bacaju otpad poput vlažnih maramica, ulja i masti, hrane, higijenskih uložaka i prezervativa u WC školjku, umivaonik ili sudoper, jer to uzrokuje začepljenje odvodnih cijevi te javnog odvodnog sustava. Naime, nadzorom odvodnog sustava u Županji uočen je navedeni otpad u odvodnim cjevovodima, oknima i crpnim stanicama.

Ljudi se često neodgovorno ponašaju pa svašta bacaju u WC školjku , ne razmišljajući što čine.

Za cijevi i kanalizaciju najgore su vlažne maramice, koje građani koriste pa ih često bacaju u WC školjku. One su nerazgradive, rastežu se kao žvake i kad ih se nakupi u cijevi, začepi ih. Napravljene su, naime, od materijala koji se ne razgrađuje u vodi te se nakon uporabe moraju odlagati u koš za otpad, kao što je i vidljivo u uputama proizvođača. Stoga iz Komunalca mole građane da navedeni otpad ne bacaju u WC školjku, umivaonik ili sudoper.

Nerazgradivi otpad u sustavu odvodnje uzrokuje neželjena učestala začepljenja cjevovoda, onesposobljavanje pumpi u crpnim stanicama i neugodan miris, kažu u Komunalcu i mole građane da budu odgovorni i savjesni.

 
b.g.d.

Hitovi: 340