USKLADIMO FREKVENCIJE

Preventivni program o huliganizmu

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, policije njemačke pokrajine Baden-Wurttenberg i Grada Vukovara, organizira edukativni program o prevenciji huliganizma,, koji će se održati sutra, 12. listopada, u kinu „CineStar“ u Vukovaru, s početkom u 11,00 sati, najavljuju iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Predviđena je projekcija filma „Heimspiel“ („Na domaćem terenu“),  njemačke produkcije kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastalog u programu prevencije kriminaliteta Policije Pokrajina i Saveza (ProP- Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana-sudionika brutalnih fizičkih sukoba i ovisnika o adrenalinu. Dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer novi učenik Denny je, također, huligan…, ističu u PU Vukovarsko-srijemskoj najavljujući ovaj događaj.

Nakon projekcije filma slijedi nastup rock skupine „Opća opasnost“.

Hitovi: 174