USKLADIMO FREKVENCIJE

"Dani tehničke ispravnosti vozila"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama i ove godine  na području cijele Republike Hrvatske,  organizirana je preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2017.“Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te svih ostalih vozila „L“ kategorije.

"Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i provodi  se do 22. travnja 2017. godine." ističe Daniel Džinić, voditelj Stanice za tehnički pregled vozila Županja i poziva vlasnike motocikala i mopeda da dođu na besplatan tehnički pregled.

Akcija je temeljena na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikla i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć, stručno osoblje stanica za tehničke preglede će im ukazivati na značaj pregledavanja i održavanja vozila.

Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike i vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost.

Hitovi: 693