USKLADIMO FREKVENCIJE

Tijekom rekonstrukcije Velikog kraja privremena regulacija prometa

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja svim je stanovnicima dijela Ulice Veliki kraj uputio obavijest o početku radova na rekontrukciji prometnice od raskrižja s Ulicom J.J.Strossmayera do križanja sa Savskom ulicom, kako bi bilo što manje problema u prometu i kako bi se sudionici u prometu, odnosno, vlasnici vozila, tijekom radova pridržavali privremene regulacije prometa. Kako je istaknuo Josip Nikolozo, v.d. pročelnika, radovi započinju u ponedjeljak, 3. travnja. Investitor je Grad Županja, a izvođač Cestorad d.d. Vinkovci. Nadzor nad izvođenjem radova je Dom na kvadrat d.o.o. Županja.

“Radovi će obuhvaćati rekonstrukciju prometnih površina - kolnika (širine 2 x 3,00 metara) u ukupnoj dužini od 566,00 metara, postojećih parkirališnih površina sa izgradnjom novih parkirališta, uređenje kolnih prilaza obiteljskim kućama, rješavanje problema oborinske odvodnje te hortikulturno uređenje zelenih površina. Planirani radovi će se izvoditi u dvije faze:

  • U prvoj fazi izvođenja radova u potpunosti će biti zatvoren promet za sva vozila osim vozila stanara u dijelu ulice Veliki kraj od raskrižja sa Savskom ulicom do raskrižja s ulicom M.Pozajića. Navedeni radovi trajat će planirano 50 dana od dana uvođenja izvođača u posao te će u tom razdoblju povremeno biti zatvoren promet za sva vozila od raskrižja s ulicom M.Pozajića do raskrižja s ulicom I.Preporoda.
  • Nakon dovršetka radova u prvoj fazi projekta, nastavit će se s izvođenjem radova u dijelu ulice Veliki kraj od raskrižja s ulicom Ilirskog Preporoda do raskrižja s ulicom J.J.Strossmayera.” pojasnio je Josip Nikolozo i dodao da je planirani dovršetak svih radova do 01. srpnja 2017. godine.

 Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja uputili su zamolbu svim sudionicima u prometu da se za vrijeme izvođenja radova pridržavaju privremene regulacije prometa, kao i da pri prometovanju obrate naročitu pozornost i posebnu pažnju prema ostalim sudionicima u prometu.

 

Hitovi: 968